روابط عمومی دانشگاه

2 Activity (50%) PRESENCE(Webometric) 5%
3 OPENNESS(Webometric) 10%
4 EXCELLENCE(Webometric) 35%

Impact در وبومتریکس  تاثیر (50%)

تعداد لینکهای ورودی یا برگشتی(backlink) شناسایی شده توسط موتور های جستجوگر Majestic SEO و ahrefs بدست می آید .

Present در وبومتریکس  تاثیر (5%)

تعداد صفحات ساب دومین های دانشگاه Index‌ شده در موتور جستجو google می باشد، در این شمارش هر صفحه وب، شامل همه فرمت ها (استاتیک و داینامیک) محاسبه شده است. این آیتم یک معیار مناسب از فعالیت های انجام شده توسط دانشگاه در قرن 21 می باشد.

Oppeness  در وبومتریکس تاثیر  (10%)

EXCELLENCE در وبومتریکس تاثیر ( 35%)

تعداد مقالات در 10% مهمترین ارجاعات مقالات علمی در بین سالهای 2009 تا 2013 بر اساس  امتیاز دهی در این شاخص از داده های ارائه شده توسط وب سایت Scimago استفاده شده است

قابل ذکر است آمار و ارقام انتشار یافته رتبه می باشند و ارزشهای خام استفاده شده در محاسبه نیستند.

وبومتریکس August 2013

وبومتریکس / معیارهای رتبه بندی آگوست 2013

شاخص وبومتریکس ضریب تاثیر / ویرایش January 2013
1 Visibility(50%) IMPACT 50%
2 Activity (50%) PRESENCE(Webometric)(1/3) 16.66%
3 OPENNESS(Webometric)(1/3) 16.66%
4 EXCELLENCE(Webometric)(1/3) 16.66%

در وبومتریکس  تاثیر (50%)

تعداد کل صفحات وب دامین اصلی دانشگاه (ساب دامین ها و ساب فولدرها) که توسط موتور جستجوی google ایندکس شده است.
تمام صفحات استاتیک، داینامیک و همچنین فایل های ارزشمند (rich files) در گوگل ایندکس می شوند.

Oppeness  در وبومتریکس تاثیر  (16.66%)

تعداد فایل های ارزشمند pdf, doc, docx, ppt منتشر شده در مخازن پژوهشی وب سایت اختصاصی دانشگاه که توسط موتور جستجوی دانشگاهی google scholar ایندکس می شود.
در این دوره فایل ها و رکوردهایی با نام های درست منتظر شده در بازه سالهای 2008 و 2012 در نظر گرفته شده اند (برای مثال، فایل های Adobe Acrobat باید به پسوند pdf. ختم شوند).

EXCELLENCE در وبومتریکس تاثیر ( 16.66%)

مقالات علمی منتشر شده در مجلات جهانی با impact بالا رول مهمی را در رتبه بندی دانشگاه ها بازی می کنند. برای امتیاز دهی در این شاخص از داده های ارائه شده توسط رتبه بندی scimago استفاده شده است.

Impact

وبومتریکس / معیارهای رتبه بندی جولای 2012

از سال 2004 رتبه بندی وب (وبومتریک)‌سالی دو بار (در ماههای ژوئن و جولای) انتشار می یابد که بیش از 20 هزار موسسه در سراسر جهان را پوشش می دهد. هدف از این رتبه بندی، ایجاد انگیزه برای موسسات و محققان برای حضور در وب و انعکاس فعالیت آنهاست. به منظور ارتقا کیفیت رتبه بندی در نسخه جدید رتبه بندی، معیارها تغییر داده شده است.

معیارهای رتبه بندی  و بومتریکس سایت ها جولای 2012

شاخص وبومتریکس ضریب تاثیر / ویرایش January 2012
1 Visibility(50%) IMPACT(Webometric) 50%
2 Activity (50%) PRESENCE(Webometric) 20%
3 OPENNESS(Webometric) 15%
4 EXCELLENCE(Webometric) 15%

Present در وبومتریکس تاثیر  (20%)

Impact در وبومتریکس تاثیر (50%)

سنجیدن کیفیت محتوا از طریق همه پرسی های مجازی، با استفاده از شمارش لینک های خارجی به ساب دومین های دانشگاه.
این لینک ها مشخص کننده اعتبار سازمان ، کارایی علمی، ارزش اطلاعات، و سودمندی سرویس های معرفی شده در صفحات وب سایت می باشد. این اطلاعات با استفاده از دو تهیه کننده مهم majestic seo و ahrefs بدست می آید.

Oppeness در وبومتریکس (15%)

تعداد فایل های Pdf، doc،docx و ppt در گوگل اسکولار. تنها فایلهای با نام درست (به طور مثال فایلهای ‌adobe acrobat با پسوند pdf.) در بازه زمانی 2007-2011 در نظر گرفته شده اند.

EXCELLENCE در وبومتریکس (15%)

مقالات علمی منتشر شده در مجلات جهانی با impact بالا تاثیر مهمی را در رتبه بندی دانشگاه ها دارند. برای امتیاز دهی در این شاخص از داده های ارائه شده توسط رتبه بندی scimago استفاده شده است.

شاخص های قبلی (تا دی ماه 90) وبومتریک (Webometrics)

وبومتریکس اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و بر اساس شاخصی مرکب از چندین پارامتر به منظور رنکینگ وب سایت دانشگاه ها تهیه شد. این پارامتر ها در حال حاضر عبارتند از:

• حجم اطلاعات موجود بر روی وب (Size)
• قابلیت دسترسی (Visibility)
• فایلهای محتوایی (Rich Files)
• تعداد مقالات و رتبه علمی در گوگل (Google Scholar)
• مشاهده رتبه دانشگاه های ایران در وبومتریک
هر یک از پارامترهای وبومتریکس دارای جزئیات بسیاریست و روشهایی برای محاسبه هر یک وجود دارد.
رتبه بندی وبومتریک میزان فعالیت علمی و آموزشی وب سایتهای دانشگاه ها و موسسات علمی و آموزشی را بصورت دوره ای نشان می‌دهد.
شاخص های رتبه بندی وبومتریک میزان توجه موسسات و دانشگاه ها را به نشر اینترنتی نشان می دهند.